Hygge en Lagom op een BroodBriefje

 

Deze week geen BroodBriefjes voor de kids, maar ‘hyggelige’ briefjes voor familie of vrienden. Dat zit zo: wij zijn fan van ‘hygge’ en ‘lagom’. In de hectiek van de dag is bij ons de balans weleens een beetje zoek. En dan kijken we met een schuin oog naar de Denen met hun hygge en de Zweden met hun lagom. En dan weten we weer wat ons te doen staat.

Lagom wil zoveel zeggen als precies genoeg, niet te veel en niet te weinig. Het is toe te passen op van alles: op de balans tussen werk en privé, op eten, op kleding, op de inrichting van je huis en bijvoorbeeld op je koopgedrag. Het is een manier van leven die zoals het lijkt mensen gelukkig en bewuster maakt. En met hygge bedoelen de Denen een soort van gezelligheid. Het is kaarsjes branden en samen met vrienden taart eten bij het haardvuur terwijl buiten een herfststorm woedt. Dat doen ze goed; die Denen en die Zweden.

Hyggelige momenten
Ook wij prikken inmiddels samen met onze gezinnen hyggelige momenten. Zo is een gezellig weekend rond Sinterklaas inmiddels vaste prik: open haard aan, samen een sinterklaasfilm kijken die we al heel vaak hebben gezien (Bennie Stout!), pepernoten eten, warme chocolademelk met slagroom drinken, allemaal de schoen zetten waarin kleine cadeautjes worden gestopt en uiteraard een stuk goede chocolade. Daar kijken we met z’n allen echt al maanden naar uit.

Hyggelige briefjes
We zouden nog wel meer hyggelige momenten willen prikken of meer lagom willen toepassen. Misschien helpen deze speciale BroodBriefjes die je kunt geven aan je familie, vrienden, buren of collega’s daarbij! Wij kijken er zelf naar uit om ze te gebruiken!

Printen kan vanaf het plaatje hieronder of vanaf onze print-pagina, sla het plaatje wel even op zodat je ‘m op volledig A4 formaat kunt printen. Wil je een fijn pakketje met BroodBriefjes? Kijk dan eens bij onze Shop- en Verkooppunten, bestellen kan nu ook via het bestelformulier!