Nieuw! Weetjes, Wereldwonderen, Tegoedbonnen en Raadsels op een briefje

Yes! Er is weer een nieuwe set BroodBriefjes! Meer dan 50 briefjes vol weetjes, wereldwonderen, tegoedbonnen en raadsels voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Het duurde even. Het was ook best een klus, maar dan heb je ook wat 😉

Weetje

Onze kinderen waren wederom de grootste inspiratiebron voor deze briefjes. Door de kids kwamen we op het idee om weetjes op een briefje te zetten. De honger naar weetjes, feitjes en gekkigheden is groot bij ons thuis. Magazines als KnowHow, ZoZitDat en televisieprogramma’s als Klokhuis en het Jeugdjournaal zijn al jaren favoriet. Dus toen ze hoorden van de weetjes op een briefje kregen we spontaan hulp! “Nee, dat is geen leuk weetje” of “Ik weet wel iets beters” en ook “Dat plaatje slaat echt nergens op, heb je niet iets vrolijkers.” Tsja, we kregen het best zwaar te verduren, maar het was ook erg leuk om zo samen te doen.

Wereldwonderen

De Wereldwonderen zitten ook in de nieuwe set briefjes. We brachten enkele al eens eerder uit, verspreid op onze gratis printables. De set compleet maken; daar kwam het steeds maar niet van. Nu is het dus toch gelukt! Alle oude en nieuwe wereldwonderen kregen een briefje en voor zowel de oude als de nieuwe maakten we een inleiding. En ze zijn ook nog eens dubbelzijdig gedrukt voor dubbel zo veel (lees)plezier!


Tegoedbonnen en raadsels

En ja een BroodBriefjes set is nooit compleet zonder een stel tegoedbonnen en raadsels. Bolletjes ijs, samen de stad in, samen een filmpje pakken of gewoon lekker knutselen: we bedachten weer verschillende tegoedbonnen. Wederom met goedkeuring van onze eigen kids. “Die weetjes weet ik nu allemaal eigenlijk al hè,” verzuchtte zoonlief al. “Dus dan hoef ik alleen maar tegoedbonnen.” Om mij vervolgens op het hart te drukken: “geef toch zo nu en dan ook maar een weetje mee, dan kan ik ze niet vergeten.”

Broodtrommel

De briefjes zijn, zoals je gewend bent, gedrukt op A6 (briefkaartformaat), zwart/wit op mooi papier. Ze zijn gemakkelijk opvouwbaar of oprolbaar voor in de broodtrommel, bentobox of yumbox. Let op: deze briefjes zijn niet te recyclen, ze zijn dus eenmalig te gebruiken in een broodbakje. Ook leuk om bij een kaartje te doen of om op/onder je hoofdkussen te vinden!

Bestellen kan via het Bestelformulier of op Etsy.