Nieuwe rekenraadsels!

We hebben nieuwe briefjes uit de hoge hoed getoverd! Deze week print je gratis vier keer magie op een briefje. Deze rekenraadsels zijn voor de kinderen die het rekenen al een beetje in de vingers hebben. Het zijn eigenlijk gewone rekensommen en ze lijken op de populaire rekenraadsels die we eerder maakten. Toch zijn ze net even anders.

(Reken)magie

Wanneer je de stappen juist uitvoert, voorspel je met de rekensommen de uitkomst of weet je welk getal iemand anders in zijn hoofd heeft. Hoe cool is dat?! Daarom vinden we deze briefjes zelf al minstens zo tof als de andere rekenraadsels, want het leukste is om ze samen te doen. Dus vaders, moeders, oefen alvast je rekenskills maar…

Onze zoon kan niet wachten om ze op school uit te proberen, op juf of op zijn klasgenoten. En onze tienerdochter (een echte Harry Potter-fan) vond deze briefjes best een beetje magisch, zelfs met die stokoude Casio rekenmachine van haar moeder ;-).

Heel veel rekenplezier gewenst!

Printen kan vanaf het plaatje hieronder (even opslaan op je computer / smartphone) of vanaf onze Print-pagina.