Wat zou jij doen met een miljoen?

 

 

“Ik zou alle legopakketten kopen die er zijn,” zei zoonlief met een gelukzalige glimlach bij de gedachte aan een miljoen…. Iedere vrijdagavond is het ‘zakgelduitbetaaldag’ volgens ons zakgeldcontract (wijzeringeldzaken.nl). Zijn zakgeld verdwijnt wekelijks linea recta in de spaarpot. Reclames of rages kunnen hem niet verleiden tot impulsaankopen. Behalve die ene keer dan, toen een bestuurbare auto er wel heel flitsend uitzag. Die auto verdween na een dikke week in de garage. Toen was de lol eraf. Zoonlief wilde hem nog tegen iets meer dan het aankoopbedrag op Marktplaats zetten (van een beetje winst is hij niet vies) en werd boos toen bleek dat hij er slechts een fractie voor zou krijgen. Enfin, zo gaat het gesprek hier thuis regelmatig over geld en het belang van sparen. Met het oog op de week van het geld (27 tot en met 31 maart) maakten we vier BroodBriefjes over geld als stimulans voor het gesprek, maar ook omdat ze leuk zijn!

Printen kan vanaf het plaatje hieronder (even opslaan op je computer/smartphone en dan printen maar), printen kan ook vanaf onze print-pagina. Vind je BroodBriefjes leuk? Volg (en deel!) ons dan op FacebookInstagramTwitter of Pinterest. <3

 

Week van het geld