Smikkelmatjes + BroodBriefjes

Onlangs kregen wij een heel leuk berichtje van Stefanie van Smikkelmatjes.nl ! We waren direct benieuwd, zo’n grappige naam daar moet wel iets leuks achter zitten! En toen zagen we haar toffe product: prachtige, vrolijke, stoffen én duurzame placemats voor bij de schoollunch!

Hart gestolen

En waardoor ons hart natuurlijk direct gestolen werd waren de kleine envelopjes die op de matjes zijn gemaakt: ruimte voor een lief (brood)briefje! Alsof je echt post bij je lunch krijgt!

Op haar site schrijft Stefanie:

Ik ben Stefanie, moeder van drie prachtige kinderen. Toen onze basisschool een continurooster in ging voeren, betekende dat voor ons dat we voortaan minder vaak samen zouden lunchen! Ik vind samen eten gezellig en zo belangrijk! Aan tafel wordt verteld hoe stom de beste vriendin deed, wat er grappigs in de pauze gebeurde en nog veel meer…samen aan tafel hebben we altijd een mooi ouder-kind moment!

Op school eten onze kinderen met z’n 30en in de klas. Vaak moeten ze helemaal stil zijn of wordt er iets op youtube aangezet. Om dan toch even een klein momentje ‘samen’ met mijn kinderen te hebben, heb ik smikkelmatjes voor ze gemaakt. Een liefdesbrief of een mop, een kusje voor de kleine meid in de kleuterklas. Dit zou hen helpen de tijd op school te overbruggen. Mama denkt aan je, straks zie ik je weer! Ik hou van je! Laatst vond ik een hoop gevouwen papiertjes in de kamer van mijn zoon. Allemaal bewaarde briefjes uit de smikkelmatjes! Aaaah…daar doe ik het voor.

Aanstekelijk

En daar vinden BroodBriefjes.nl en Smikkelmatjes.nl elkaar helemaal in, even die aandacht, even bij elkaar zijn ook al ben je niet echt bij elkaar. Ook wij zien onze kinderen briefjes bewaren of vragen om de Raadselkonijn-briefjes die ze dan samen met juf en de klas oplossen. We horen steeds vaker dat andere kinderen uit de klas ook een lief briefje in de broodtrommel hebben of we krijgen filmpjes op Facebook van een juf die onze BroodBriefjes-voor-in-de-klas op alle tafels heeft geplakt. Die lieve briefjes werken aanstekelijk en ze vinden in zo’n prachtig Smikkelmatje is natuurlijk fantastisch.

Een theedoek of placemat meenemen voor bij de schoollunch is niet op alle scholen verplicht, maar als het wel verplicht is, vinden wij dit echt een prachtige oplossing ❤️ Kijk gauw op Smikkelmatjes.nl om te kijken of er een tof design voor jouw kind bij zit en vergeet geen (brood)briefje in het envelopje te stoppen! 🙂

Jildou + Kim