Dol op Experimenten

 

Slijm maken, proefjes doen: onze kids zijn niet vies van een beetje chemie. Daarom maakten we eerder al eens twaalf briefjes met allemaal uiteenlopende experimenten. Leuk om thuis samen uit te voeren! Wij probeerden ze natuurlijk allemaal al eens uit tot groot plezier van de kids (en stiekem van de moeders). Die briefjes verschenen deels verspreid over gratis printables. Deels bleven ze liggen op de plank….

Techniek, proefjes en wetenschap

En toen kwam een bekende grootgrutter onlangs met een superleuke nieuwe actie. Iets met tech, iets met plaatjes. En dat ontstak bij ons thuis een nieuwe verzamelwoede. Tel daarbij op een heel leuk ‘Oerknal Festival’ vol ‘mad science’ in de schouwburg en alles wat techniek, proefjes of wetenschap heet, heeft weer alle aandacht. Dus kwam de bijna onvermijdelijke vraag: waar zijn die BroodBriefjes met experimenten gebleven?

Professor

Hoogste tijd om een lang gekoesterde wens in te willigen. De twaalf proefjes verschijnen de komende tijd op drie free printables via onze blog. Met de zomervakantie voor de deur en een zoon die zoooo graag professor wil worden, komen ze onszelf eigenlijk best goed van pas ;-). Deze week bestaan de experimenten uit: snelle boot, geheime boodschap, bijzondere bloem en borrelfontein. Je vindt ze als één gratis printable onder het kopje ‘Print’. Heel veel plezier! (deze gratis printable is niet meer beschikbaar helaas).