Tomte – De Scandinavische Kerst Kabouter

We zitten een beetje in de Scandinavische sferen de laatste tijd! We ontwierpen pas al de mooie Hygge/Lagom printables voor je geliefde, vrienden, buren of collega’s. Nu zijn we terug met 8 mini-briefjes van en over Tomte, de Scandinavische Kerst Kabouter.

Tomte is een huiskabouter, die mensen helpt de donkere dagen tussen Sint Maarten en Kerstmis door te komen. In Denemarken heet deze kabouter ook wel Nisse en in Nederland heb je misschien wel eens gelezen over het wichtelmannetje of over wichtelen.

Tomte doet lieve dingen en haalt grapjes uit. Natuurlijk zijn dit gewoon de andere bewoners in huis die wat extra lief voor elkaar zijn met lieve briefjes (BroodBriefjes ;)), een extra klusje, een leuke knutsel of een mini cadeautje. Soms trekken mensen ook loodjes en mag je pas met kerstmis vertellen voor wie je aan het wichtelen was, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf wat extra lieve dingen doen in de (oh zo gezellige, knusse, maar ook drukke) november en december maanden.

Mocht je meer willen lezen, we vonden dit artikel op Kiind Magazine erg mooi (volop leuk ideetjes) en deze op de Christmaholic blog. Mocht je graag wat versiering van Tomte willen hebben, bij IKEA barst het op het moment van de kabouter versiering in de Vinter 2017 collectie, een ook bij Sostrene Grene vind je genoeg, maar zelf maken kan natuurlijk net zo goed. Van vilt, klei, hout of stof, als je zin hebt om een Tomte te knutselen is zo’n leuke kabouter zo gemaakt!

En deze blog is natuurlijk geen blog als er geen toffe gratis Tomte-printable bij zou zitten ;). Veel plezier met het geven van een lief Kerst Kabouter BroodBriefje bij de lunch!

Jildou + Kim

PS. Fan van Tomte? Bij onze kerst-actie zit een gedichtje van Tomte! Wie ga jij verrassen met een leuk Kerst-BroodBriefjes-setje?