Afscheids-cadeautje

De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier, liefde en aandacht gewerkt aan BroodBriefjes. We begonnen een paar jaar geleden vanuit niets en zonder vastomlijnd plan aan de uitwerking van een mooi idee. We wilden (onze) kinderen iets liefs meegeven voor bij de lunch. In het begin maakten we bijna iedere week vier briefjes om te printen, voor wie het maar wilde. Wat een lol hadden we bij het maken en bedenken van die leuke en lieve briefjes! Inmiddels verkopen we ook complete sets en vliegen de briefjes als warme broodjes over de toonbank. BroodBriefjes is uitgegroeid tot een prachtig merk met veel fans, zelfs over de grens.

Rekenraadsels

Toen iemand mij afgelopen week vroeg welke briefjes ik het leukste vond, moest ik een eenduidig antwoord schuldig blijven. Het zijn er zo veel! De rekenraadsels blijven leuk, niet in de laatste plaats omdat ik er eentje maakte die mij mijn leven lang al bijblijft. Op een feestje lang geleden werd ie aan de feestgangers voorgelegd. Eigenlijk wilde ik de moed destijds bij voorbaat al opgeven, want enig wiskundig inzicht was (en is) mij vreemd. Maar toch keek ik even mee naar het raadsel en warempel: het antwoord was mij direct duidelijk. Terwijl de wiskundigen ingewikkelde formules op de getallenreeks loslieten, had ik hem als enige opgelost. Een euforisch gevoel, moet ik toegeven. Dat euforische gevoel gunde ik anderen ook. Zo ontstonden de rekenraadsels.

Raadsels en weetjes

En er waren meer briefjes die ontstonden vanuit eigen ervaringen of herinneringen, de meeste eigenlijk. De weetjes op een briefje ontstonden bijvoorbeeld door de vraag van mijn eigen kids. Zij genoten van een raadseltje of weetje tijdens hun lunchpauze op school. Ook al hadden ze vaak zelf meegedacht en wisten ze de antwoorden al lang… Inmiddels zijn het tieners en vinden ze dat ze de leeftijd voor BroodBriefjes zijn ontgroeid. Daarover verschillen we van mening, want volgens mij kun je ook als je ouder bent prima af en toe een briefje krijgen of geven bij de lunch of anders.

Toch is het voor mij nu tijd om een andere weg in te slaan. Naast een leuke drukke baan, de tijd en aandacht voor mijn gezin wacht er een mooie nieuwe creatieve uitdaging. Maar niet getreurd: BroodBriefjes gaat in volle vaart door onder de hoede van Kim. Haar kennende komt dat helemaal goed!

Als afscheidscadeautje zijn hier vier BroodBriefjes die je kunt printen hieronder of via de printpagina en meegeven aan wie je maar wilt (afbeelding eerst even opslaan op je eigen device). En jawel, het rekenraadsel (zonder oplossing, maar met tip) maakt ook deel uit van die printable.

Bedankt voor alle belangstelling de afgelopen jaren en de hartverwarmende reacties die ervoor zorgen dat BroodBriefjes kan blijven groeien!

Heel veel liefs,

Jildou